Actualiteit

De compensatieregeling transitievergoeding bij ontslag na twee jaar ziekte is verder uitgesteld. Dit blijkt uit de vierde voortgangsbrief Wet werk en zekerheid van demissionair minister Asscher. ( brief dd 5 juli 2017)

De compensatieregeling is, zoals het woord al aangeeft, bedoeld om werkgevers te compenseren voor de transitievergoeding die zij wegens ontslag na twee jaar arbeidsongeschiktheid aan werknemers verschuldigd zijn.

In mei 2017 werd het wetsvoorstel controversieel verklaard. De behandeling van het wetsvoorstel wordt opgeschort. Nu het kabinet Rutte II demissionair is, kan het wetsvoorstel pas weer in behandeling worden genomen als er een nieuw kabinet is.

Demissionair minister Asscher heeft in zijn vierde voortgangsbrief Wwz bekendgemaakt dat als het wetsvoorstel op termijn alsnog wordt aangenomen, dit sowieso niet op de eerder beoogde ingangsdatum in werking kan treden, omdat er meer tijd nodig zal zijn voor aanpassing van de ICT-systemen.

Het is nu afwachten of het wetsontwerp na de aantreding van een nieuw kabinet zal worden aangenomen.

Contact met
Tromp Advocatuur

Laat ons weten waar u tegenaan loopt of vragen over heeft. Wilt u ondersteuning in het hele traject of een oplossing op maat?

Kostenloze kennismaking

Eerste half uur gratis

Vrijblijvende verkenning van uw zaak

Heldere tarieven bij vervolgtrajecten

Jarenlange ervaring, tevreden klanten

 

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Uw gegevens worden versleuteld verzonden en vertrouwelijk verwerkt.
We komen binnen 1-2 werkdagen op uw bericht terug.